
Sigara böreğini genelde peynirli yaparız. Ispanaklı böreği ise ya katlama ya da gül böreği şeklinde yaparız. Biz bu tarifimizde ikisini birleştirdik ve ıspanaklı sigara böreği yaptık. Şimdiden afiyet olsun.
Yarım kilo ıspanak
2-3 dal taze soğan
3 adet hazır yufka
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
Ispanakları yıkayıp iri iri doğrayın.
Taze soğanları ince ince kıyın ve ıspanaklarla birlikte çok az yağda soteleyin.
Tuz ve karabiber ekleyin.
Yufkaları ortadan ikiye, sonra her bölümü altıya bölün.
Her yufkada toplam 12 adet sigara böreği olmalı.
Malzemeyi üçgen şeklindeki yufkaya koyun, yanları katlayın, sonra da ortadan yukarı doğru sıkıca sarın.
Bir kaseye su koyun ve böreklerin uç kısımlarını buraya batırarak ıslatın ki kızartırken açılmasın.
Börekleri bol yağda kızartın ve sonra havlu kağıdın üzerine alın.
Bunları Okudunuz mu?

Hamur İşleri 20.02.2012 27781
Pastırmalı Renkli Börek tarifi, Pastırmalı Renkli Börek nasıl yapılır? Gökkuşağı gibi görüntüsüyle sizi büğüleyen leziz, misafirlerinizi hayran bırakacak bu böreği mutlaka denemelisiniz.

Bunları Bilelim 03.11.2011 45844
Plastik ürünleri evimizin pek çok alanında kullanıyoruz. Ancak bu plastiklerin çoğu tehlike saçıyor. Sadece kendimizin değil, doğanın ve hayvanların geleceğini de.

El Sanatları 08.04.2012 16048
Takı tasarımı hakkında bilgiler. Lapis taşlardan yapılmış bu kolyeye bayılacaksınız. Bu kolye size kendinizi daha iyi hissettirecek.